The Work van Byron Katie

Als een gecertificeerde facilitator van The Work van Byron Katie werk ik voornamelijk met deze methode. The Work is een manier van bevragen. Bevragen betekent voor mij onderzoeken. En onderzoeken betekent het zoeken naar de waarheid. Wat is onze waarheid? Is het wat onze ouders ons geleerd hebben? Is het onze cultuur? Of onze omgeving? Ik geloof dat er een verschil bestaat tussen ons geloof en de waarheid. Ons geloof is wat we geleerd hebben, wat we zijn geworden. De waarheid is wie we zijn, altijd al waren en altijd zullen zijn. De waarheid ligt onder het geloof. Het is het onveranderlijke. Laten we jouw waarheid ontdekken. Laten we ontrafelen wie jij bent.

Hoe werkt The Work?

Als eerste gaan we diegene of datgene identificeren wat jou pijn doet. We zullen in situaties duiken en stressvolle gedachten herkennen die jou weerhouden vrede te voelen. Zodra we die gedachten hebben geïsoleerd, zal ik je 4 vragen (en passende subvragen) stellen, zodat jij kunt ontdekken waar jouw waarheid ligt.

De vier vragen van The Work zijn:
1) Is het waar?
2) Kun je absoluut weten dat het waar is?
3) Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?
4) Wie zou je zijn zonder de gedachte?

Dan volgen de omkeringen. Jouw voorbeelden voor deze omkeringen zullen jouw waarheid in deze specifieke situaties bekrachtigen. En niet alleen in deze specifieke situaties, maar ver daarbuiten. Althans, dat is mijn ervaring.

Voor meer informatie kijk je op: http://www.thework.com

En verder?

In 2024 ben ik gecertificeerd in Systemische Familieopstellingen. Na vele jaren van persoonlijke ontwikkeling ben ik ook bekend geraakt met de volgende methodes die ik naar gelang zal toepassen: automatisch schrijven, Een Cursus in Wonderen, Circling, Reiki, mindfulness, ademhalingsoefeningen en meditatie. Ik ben verknocht aan Eckhart Tolle en Mooji, zodat deze lessen ook in de sessies aangehaald kunnen worden.

Wie denk ik dat ik ben?

Leer me kennen door hier te kijken.

Op je gemak zijn met het niet-weten is
cruciaal om antwoorden te ontvangen

Eckhart Tolle