Voordat ik begon te reizen, dacht ik dat mijn leven wel oké was. Ik was niet echt gelukkig, maar ik had ook niets om over te klagen. Het was meer een knagend gevoel dat ik nooit kon duiden. Toen we in Afrika aankwamen, werd er een deksel van de beerput gelicht. Mijn reis naar binnen begon, zonder dat ik in staat was het tegen te houden of af te remmen. Het was erg overweldigend…

Lees meer

Wie denk ik dat ik ben?

Mijn naam is Marijke Tops. Ik ben op 21 maart 1979 geboren en opgegroeid in Nederland. Sinds mei 2021 ben ik een gecertificeerde facilitator van The Work van Byron Katie. Since 2024 ben ik gecertificeerd in Systemische Familieopstellingen. Mijn specialiteiten (allemaal eigen ervaringen) zijn om te werken met:
• seksueel misbruik als kind
• depressie
• postnatale depressie
• randpsychose
• angst(aanvallen)
• schaamte
• schuld
• expatleven

Wat heb ik nog meer gedaan?

Op mijn spirituele reis heb ik Ki-Aikido, Een Cursus in Wonderen, helderziendheid, Reiki I en II, meditatie en mindfulness geleerd. Ik heb Eckhart Tolle, Mooji, Jeff Foster, yoga, affirmaties, HypnoBirthing, biodanza, ecstatic dance, automatisch schrijven, engelen en allerlei therapieën gevolgd.

Burgerlijke stand

Mijn man Jeroen kwam in 2006 in mijn leven. Tussen 2010 en 2021 hebben wij in het buitenland gewoond: in Kameroen (Yaoundé en Maroua), Benin (Tanguiéta), Vietnam (HộiAn) en in Indonesië (Bogor). In 2016 hebben we onze lieve zoon Elvin gekregen. Momenteel (sinds 2021) wonen we weer in Nederland (Woudrichem).

Hoe ben ik hier gekomen?

Als kind heb ik seksueel misbruik meegemaakt. Omdat ik niet in staat was dit geheim met iemand te delen, werd ik al jong depressief. In het buitenland wonen bleek niet zo romantisch te zijn als ik me had voorgesteld. Het aanpassen aan nieuwe culturen and talen, het missen van vrienden en familie, het niet veilig voelen en niets te doen te hebben, resulteerde er uiteindelijk in dat dit trauma omhoog kwam. In de 11 jaar dat we in het buitenland woonden, zijn we verschillende keren geëvacueerd. Ik heb 3 keer malaria gehad. Uiteindelijk ben ik gediagnostiseerd met randpsychose. Dit alles samen heeft ertoe geleid dat ik een enorme gedrevenheid en passie heb ontwikkeld om vrede en geluk van binnen te vinden. Lees mijn hele verhaal hier.

Arbeidsverleden

Voordat we naar het buitenland vertrokken, heb ik in verschillende fulltime banen gewerkt als hostess, secretaresse, grafisch ontwerper en filmmaker (ja, ik ben Ram als sterrenbeeld ;-).

Wat een bevrijding om te realiseren dat “de stem in mijn hoofd” niet is wie ik ben. Wie ben ik dan? Degene die dat ziet.

Eckhart Tolle